Wallnot

Twitter's logo med en syngende fuglWallnot som rss-feed

Gratis nyheder uden betalingsmur fra danske aviser og medier

11. juni 2021

12:32: WeeEt liv med UFOer: Ufomani. I seks årtier har Bo Bjørnvig haft blikket rettet mod himlen. Nu er resten af verden også begyndt at kigge op. Hvorfor har vi pludselig fået ufoer på hjernen – og hvad er det, de gør ved os?Paywall?

9. juni 2021

10:30: WeeDybt godnat: Kommentar. Højtlæsning på sengekanten skaber tryghed og fællesskab, men hvorfor ødelægge ritualet med coachsprog og pseudovidenskab?Paywall?

8. juni 2021

10:50: WeeFalsificeret: Modbevist. Hver uge afliver vi forældet viden, kasserer populære antagelser og gennemgår nyheder fra forskningens verden.Paywall?

7. juni 2021

10:30: WeeSammenstød i rummet: Kort nyt. Den Internationale Rumstation ISS blev for nylig ramt af et stykke vildfaren rumskrot.Paywall?

6. juni 2021

07:10: WeePå fri fod: Satellit. En af Italiens mest berygtede mafia­bosser, sicilianeren Giovanni Brusca, medvirkede til nogle af de grusomste forbrydelser, der blev begået af den sicilianske mafia Cosa Nostra. Nu er han blevet løsladt.Paywall?

07:10: WeeFransk vaccinerus: Satellit. Frankrig er nu foran Danmark i sit vaccinationsprogram, men bruger også fortsat AstraZeneca og Johnson & Johnson, omend kun til folk over 65. Paywall?

4. juni 2021

22:30: WeeStik imod sundhedsstyrelsens anbefaling: Avistid. Nikolaj Arve kommer friskstukket fra vaccinekøen, seneste nyt fra konspirationsland og LEGO lancerer LGBTQ+-klodser i regnbuens farver.Paywall?

14:20: WeeDet farlige forslag: Klima. Vi kan ikke nå at reducere CO₂-udslippet nok, men der findes en nødløsning, siger videnskabsfolk. Det er en kontroversiel idé om at skyde kalk op i atmosfæren. Selv det at <i>tale</i> om det kan være skadeligt, mener manden bag.Paywall?

10:00: WeeRadio på alle 4: Sengekantsjournalistik. Godt brølt, Louise Fischer! For en gangs skyld en kvinde, der ikke foregiver at være offer for patriarkatet.Paywall?

3. juni 2021

21:20: WeeAflyttet: Leder. Skandale er der kun tale om, hvis man er rystet over, at amerikanerne kan finde på at overvåge allierede. Politisk ligger den store skandale i regeringens håndtering af den danske efterretningstjeneste.Paywall?

19:20: WeeMed hjertet i Hvidovre: Magtdemonstration. Trætheden over Mette Frederiksen er udbredt i Folketinget, men onsdagens afslutningsdebat viser, at oppositionens plan lader vente på sig.Paywall?

2. juni 2021

15:10: WeeVaccine­ekshibitionisme: Sidste stik. De sociale medier flyder over med skulderhud. Politikere og kendisser deler billeder fra deres vaccineoplevelse. Det er til et godt formål og virker måske endnu stærkere efter et langt længslens år.Paywall?

09:50: WeeDe farlige bogstaver: Opinion. Man bliver ikke nazist af at læse Knut Hamsun eller synge »Jeg ved en lærkerede«.Paywall?

09:50: WeeEt personaleanliggende: Inhabilitet. En reporter på Sveriges Radio havde et forhold til en farlig salafist, som hun rapporterede om.Paywall?

1. juni 2021

13:50: WeePlagiatets paradoks: SRP. Gymnasielærere må ikke straffe fuskeri ved at give eleverne en ringe karakter.Paywall?

09:50: WeeAdam og Madam: Strandet. Hvad laver en internationalt kendt avantgardekunstner som den harmonikaspillende dragperformer Adam Christensen i Hvide Sande? Syr gardiner, filmer sin mor. Venter på, corona driver over.Paywall?

31. maj 2021

15:30: WeeNi hao, fremmede væsen: Kontakt. Kina har meldt sig ind i jagten på intelligent liv i rummet og lytter efter radiosignaler mange lysår væk.Paywall?

10:10: WeeTag pengene fra de rige: Anmeldelse. Der er forskel på folk. Piketty satser på at gøre alle lige fattige.Paywall?

30. maj 2021

09:30: WeeDen store plan om at samle Danmark: Avistid. Om statsministerens store planer, om racisme i Danmark og om kinesisk rumfart.Paywall?

08:50: WeeGiorgia og hendes brødre: Portræt. Italiens næste premierminister bliver måske Giorgia Meloni. Lederen af det højreorienterede parti De Italienske Brødre har beroliget med, at hun ikke »dyrker fascismens kult« og er klar til at regere. Men rundt om hende bliver armene flittigt strakt.Paywall?

29. maj 2021

08:50: WeeVaccinebagvaskelse: Satellit. Franske socialmedie-influencere er blevet tilbudt penge af udenlandsk firma, for at sprede løgne om Pfizer-BioNTech vaccinens effekt.Paywall?

28. maj 2021

20:30: WeeMindeudsendelse om Poul Schlüter: Avistid. Weekendavisen tager afsked med en politiker af kolossal betydning for Danmark og dansk politik.Paywall?

14:30: WeeHillerød Street blues: True crime. Rasmus Visby sparkede til en bunke haveaffald og opdagede en hel verden af kommunal råddenskab. Nu er iværksætteren selv blevet magtfaktor og medieboss, som vil bide sig fast, hvor lokalpressen har givet slip.Paywall?

09:30: WeeHævnen er rød: Opinion. Den socialdemokratiske regering trues ikke fra højre, men fra venstre af støttepartier og storbyliberale.Paywall?

27. maj 2021

21:10: WeeDe stumme kvinder: Opinion. Gymnasiets litteraturkanon skal ikke være mejslet i døde mænds gravsten.Paywall?

21:10: WeeDanmark for alle: Leder. Flere af de ting, regeringen drømmer om, er allerede prøvet, herunder oprettelsen af lokale læreruddannelser. Udfordringen er, at de fleste helst vil studere i de store byer.Paywall?

21:10: WeeTiårsplanen: Postcorona. Mette Frederiksen vil bygge en alliance med Produktionsdanmark og provinsen for at gennemføre et omfattende reformprogram. Hun vil gøre op med den »utrolig apatiske tilgang« til globaliseringen, siger hun. Coronakrisen »bør animere os til at tage de næste store beslutninger om, hvilket samfund vi vil være«.Paywall?

21:10: WeeLøsningen, ingen vil have: Baghaven. »Jeg føler mig ikke tryg i mit eget hjem,« skriver nabo til udrejsecenteret Kærshovedgård i et brev til ministeren. Reportage fra en udlændingepolitisk frontzone.Paywall?

26. maj 2021

10:10: WeeViking i et vadested: Kønsrolle. Kriger, søfarer, kraftkarl: Vikingen blev skabt som et idealbillede for mandlig identitet. I ny bog vil svenske forskere befri den fjerne fortid fra 1800-tallets ideologi og kønsopfattelse.Paywall?

25. maj 2021

21:20: WeeByens bindevæv: Interview. Ti år, 32 afslag og en pinefuld tur tilbage til Thatcher-tidens Glasgow måtte der til, før designeren Douglas Stuart kunne skrive sin debutroman. Men indsatsen blev belønnet med Bookerprisen.Paywall?

10:20: WeeBefri os, Lars Løkke: Læserbrev. Lars Løkke har ikke de nødvendige personlige egenskaber til at lede landet, og hans nye parti vil kun bidrage til yderligere at svække blå blok.Paywall?

24. maj 2021

14:00: WeeMytens mester: Koryfæ. Kunstneren Joseph Beuys var foregangsmand for en hel generation og skabte sin egen myte – frit efter fantasien.Paywall?

12:00: WeeHvad er det med ADHD?: Podcast. I en fjern fortid var ADHD-træk glimrende at besidde. Sådan er det ikke længere. Psykiater Per Hove Thomsen er gæst hos Lone Frank i 24 spørgsmål til professoren.Paywall?

11:00: WeePlaneten Island: Marsmission. NASA træner og tester udstyr i de vulkanske landskaber i Island, der sandsynligvis har en del til fælles med forholdene på Mars for 3,5 milliarder år siden.Paywall?

23. maj 2021

09:40: WeeArktisk brændpunkt: Geopolitik. Arktis bliver varmere og ikke bare sikkerhedspolitisk. Opvarmningen går nu tre gange så stærkt som på resten af kloden.Paywall?

09:00: WeeKinesisk rumhistorie: Kort nyt. Kineserne er den kun tredje nation, der gennemfører en succesfuld landing på Mars. Dermed tilslutter de sig USA og Sovjetunionens fine selskab, og manifesterer deres astronomiske muskler.Paywall?

22. maj 2021

17:20: WeeManden bag rattet: Giro d’italia. Nicki Sørensen var indbegrebet af en loyal hjælperytter, der vandt, når han fik fri til det. Nu sidder han i sportsdirektørbilen under Giro d’Italia og forsøger at balancere andres ambitioner i retning af noget stort.Paywall?

09:20: WeeTror I, at I er en flertalsregering?: Interview. Martin Krasnik spørger Socialdemokratiets udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, efter en uge med udlændingepolitisk ballade:Paywall?

09:20: WeeKampen om udrejsecentret: Avistid. Om den nye Billie Holiday-film, om menneskets fuldautomatiske ven og om ugens varmeste kartoffel.Paywall?

21. maj 2021

14:00: WeeFrankrig på randen af borgerkrig: Frankrig. Militærfolk og politibetjente advarer om, at statens autoritet forvitrer. De taler om borgerkrigslignende sammenstød i forstæderne, der er i islamisternes vold. Er der noget om snakken, og vil det få betydning for præsidentvalget til næste år?Paywall?

06:20: WeeSyge plejersker: Kommentar. I Danmark klynker man sig til anerkendelse.Paywall?

20. maj 2021

19:40: WeeEnden er god: Kort nyt. I et nyt japansk studie har enterologer testet, hvorvidt mus, rotter og grise kan absorbere ilt gennem tarmene. Det kan de!Paywall?

19:40: WeeAnders Lund Madsen: Modig, Stærk og Fri: Podcast. »Hvis jeg selv kunne designe min egen personlighed, så ville jeg være modig, stærk og fri,« fortæller Anders Lund Madsen. Det kunne han ikke, så tre af hans syv børn er navngivet efter hans drøm. De hedder Modig, Stærk og Fri. Siden har han fået datteren Vild.Paywall?

19:40: WeeIsrael får ikke fred uden et svidende jødisk og palæstinensisk selvopgør: Leder. Konflikten mellem Israel og palæstinensere bliver alligevel diskuteret, som var det en fodboldkamp. Man holder med det ene eller det andet hold. Det er ulideligt.Paywall?

19. maj 2021

09:30: WeeS for samfundssind: Læserbreve. Samfundssind er alt, hvad der gavner statsministeren, hendes vælgergrupper og Socialdemokratiet.Paywall?

18. maj 2021

18:10: Wee»Man skal jo forhandle fred med sine fjender«: Podcast. Rollerne er byttet i ugens Avistid. Chefredaktør Martin Krasnik overlader de kritiske spørgsmål til debattør og politisk rådgiver Poya Pakzad.Paywall?

12:30: WeeMartyr 2.0: Mafialand. Den katolske kirke og den italienske mafias forhold er blevet gradvist køligere, og nu arbejder Vatikanet for at kunne udelukke mafiamedlemmer fra kirkens selskab.Paywall?

09:40: WeeDen usynlige profet: Opinion. Man kan sagtens undervise muslimske elever i muhammedtegningerne. Jeg har selv gjort det.Paywall?

17. maj 2021

14:20: WeeVerdensmålsnål: Læserbreve. Markus Bernsen burde have kontaktet folk, der arbejder med den offentlige sektors omfavnelse af FNs verdensmål, hvis han ville skabe et nuanceret billede selvsamme institutioner.Paywall?

09:40: WeeInd i mørket: 24 spørgsmål til professoren. Den gængse forestilling om mørk energi er, at det udgør 70 procent af universet. Kosmolog Steen Herle Hansens nye teori prikker hul i den fortælling.Paywall?

16. maj 2021

08:40: WeeKødspisere uden kvababbelser: Kronik. Det er helt i overensstemmelse med deres værdier, når danskerne fylder kød på tallerkenen. Et flertal synes, det er i orden at slå dyr ihjel for at spise dem, og 20 procent mener ikke, at dyr har krav på etiske hensyn.Paywall?

15. maj 2021

09:00: Wee»Det udfordrer hele ideen bag vores samfundsmodel«: Boligboom. Martin Krasnik spørger i ugens Avistid boligminister Kaare Dybvad: Hvad vil I gøre ved uligheden på boligmarkedet?Paywall?

14. maj 2021

13:40: WeeDe nye magthavere: Forskydning. Formentlig uden selv at være klar over det har dyr sneget sig ind i politik og er blevet centrum for ophedede diskussioner. Hvordan gik det til, at dyrene blev …Paywall?

13. maj 2021

22:00: WeeØdelægger boligboomet samfundsånden? : Avistid. Bliver Danmark et land med en ny og rig friværdiklasse, skal vaccinepatenterne sættes fri og er det blevet hipt med rosé?Paywall?

20:40: WeeIrrelevans: Kommentar. Det er udtryk for politisk magtesløshed, når man retter sin vrede mod medierne.Paywall?

12:40: WeeSimi Jan: Vores kælling: Podcast. »Du er den største kælling, vi kender, men du er vores kælling!« Sådan beskriver TV-vært Simi Jans tre yngre søstre hende, når de fortæller om dengang, deres mor var dødssyg med cancer, og Simi satte sig for, at hun skulle redde hende fra døden. Paywall?

07:40: WeeDen britiske tilgang: Risiko. Storbritannien vaccinerer stadig med AstraZeneca og behandler patienter, der får den potentielt dødelige bivirkning. Dødeligheden kan sænkes yderligere, siger »dronningen af blodpropper«, professor Beverly Hunt.Paywall?

12. maj 2021

09:20: WeeStoklundmetoder: Portræt. Han forsvarer regeringens udlændingekurs med en konsekvens, som får partifæller til at ømme sig. Rasmus Stoklund er på kort tid blevet en af Socialdemokratiets vigtige politikere.Paywall?

11. maj 2021

21:00: WeeAfløb for pengene: Kloakkrig. Forsvaret kan ikke nå at købe missiler og andre våben, som NATO kræver. Til gengæld er der brug for pengene til renovering af kloakker og bygninger.Paywall?

11:30: WeeKonservativ, så det gør noget: Opinion. Det borgerlige Danmarks ubestridte leder hedder Mette Frederiksen.Paywall?

10. maj 2021

14:50: WeeVærdikamp på fodboldbanen: LGBT. Det færøske fodboldforbund har indført et forbud imod regnbuefarvede anførerbind, som har været så synlige i andre europæiske fodboldligaer.Paywall?

12:50: WeeMyggebekæmpelse 2.0: Kort nyt.Paywall?

9. maj 2021

17:40: WeeEt friere land: Globale tanker. »Jeg synes, det er mærkeligt, at danskerne ikke har holdt flere ulovlige fester.« Journalist Johan Anderberg forsvarer i ny bog Sveriges udskældte coronastrategi.Paywall?

10:00: WeeFalsificeret: Modbevist. Hver uge afliver vi forældet viden, kasserer populære antagelser og gennemgår nyheder fra forskningens verden.Paywall?

09:20: WeeDet globale i det lokale: Verdensmål. »Et intellektuelt overgreb«. »En nyreligiøs bevægelse«. Den offentlige sektors omfavnelse af FNs verdensmål møder kritik fra flere af de danskere, der er underlagt dem.Paywall?

8. maj 2021

09:00: WeeLiv og død: Kommentar. Mette Frederiksens Facebook-opslag om abort er et misfoster.Paywall?

7. maj 2021

22:40: WeeVille De tage vaccinen fra Johnson & Johnson?: Avistid. Om regnbuer i færøsk fodbold, De Grønnes medvind i Tyskland og en etisk beslutning om vacciner.Paywall?

22:40: Wee»Der er grænser for det frie valg«: Avistid. Formanden for Etisk Råd advarer mod, at danskerne frit kan vælge vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca. Martin Krasnik spørger hende hvorfor.Paywall?

10:10: WeeIkke et land for gamle ulve: Nedlagt. Et usædvanligt højt antal ulve forsvinder i Danmark, og ifølge et nyt videnskabeligt studie er der kun én sandsynlig forklaring: De bliver dræbt af jyske lodsejere.Paywall?

07:50: WeeMorgengymnastik i arbejdstøj: Organiseret. »Nu skal det østeuropæiske rottefirma forstå, hvem der bestemmer i København.« Sms’er fra en beslaglagt telefon viser, at stilladsarbejdere havde planlagt aktioner mod en litausk arbejdsgiver, længe inden de væltede hans stillads.Paywall?

6. maj 2021

19:10: WeeFor stor en mundfuld: Rådvild. Facebooks tilsynsråd har blåstemplet udelukkelsen af Trump, men forlanger, at Facebook snarest beslutter, om det skal være permanent eller tidsbegrænset. Uanset hvad vil det dog næppe lukke munden på ham.Paywall?

19:10: WeeLivets pris: På vægtskålen. Tør kritikerne af beslutningen om at droppe Johnson &amp; Johnson-vaccinen sige det usigelige: at nogen må dø, så vi kan komme på festival til sommer?Paywall?

19:10: WeeFri samtale :-(: Leder. Det er bedre, at Donald Trump befinder sig på samme sociale platform som alle dem, der er uenige med ham eller ligefrem hader ham.Paywall?

17:30: WeeDen underordnedes selvpineri: Klumme. Hvornår har man mest skyld, hvis noget går galt? Når man har fulgt andres beslutninger eller handlet på egen foranledning?Paywall?

17:30: WeeHvor er det trist: Mindedigt. Den store danske digter Yahya Hassan mindes og mangler på årsdagen for sin død.Paywall?

17:30: WeePressenævnet kritiserer Weekendavisen: Kritik. Weekendavisen får kritik for at have bragt ukorrekte oplysninger.Paywall?

17:30: WeeBorgerlige kunstnere: Læserbrev. Måske var det på tide med en blå periode for danske kunstnere? Karen Blixen og Johannes V. Jensen var næppe røde, som kultureliten ellers er det i dag.Paywall?

17:30: WeeTil eksamen med autokorrektur: Opinion. Hvorfor skal dansktimerne gå med at logge ind på skoleportaler i stedet for at læse bøger?Paywall?

17:30: WeeDen grønne skåltale om 'Druk': Leder. Hvordan er det blevet sådan, at vi bedst kan udtrykke os selv, vores frihed og vores fællesskab ved at drikke? Hvorfor er vi så hæmmede, at kun alkohol kan frisætte os? Den danske drukkultur er vores eneste, hellige tabu.Paywall?

17:30: WeeDe gode bødler: Opinion. Den nye tids opvakte kan fjerne de eksisterende magthavere, men ikke magten.Paywall?