Wallnot

Twitter's logo med en syngende fuglWallnot som rss-feed

Gratis nyheder uden betalingsmur fra danske aviser og medier

24. juli 2024

16:21: WeeEn omvendelse. Pssst! Pernille Rosendahl og Dorthe Gerlach lagde deres våben, men åbnede mit hjerte. Det er for sjældent, at det sker.Paywall?

23. juli 2024

15:18: WeeKina rumsterer i Arktis. Satellit. Et kinesisk forskningsinstitut i Svalbard har dybe bånd til det militærindustrielle kompleks, ifølge en ny rapport.Paywall?

15:05: WeeChokterapien virker. Satellit. Argentinas præsident Javier Milei har skåret den offentlige sektor ind til benet i forsøget på at genrejse landets kuldsejlede økonomi. Forleden kunne han fejre en vigtig sejr, men der er også en bagside af medaljen.Paywall?

22. juli 2024

09:00: WeeEnsom eller dejligt alene. 24 spørgsmål til professoren. Antropolog Rikke Sand Andersen er gæst hos Lone Frank.Paywall?

21. juli 2024

05:00: WeeTør for tid. Falsificeret. Italienske fysikere påstår, at tiden slet ikke findes. Paywall?

19. juli 2024

05:03: WeeKlode med pool. Falsificeret. Jordkloden kan have været født med byggestenene til at danne vand.Paywall?

05:03: WeeSyg stenalder. Falsificeret. Spillede flere udbrud af pest ind i de dramatiske begivenheder, der ændrede befolkningssammensætningen i Europa for 5.000 år siden?Paywall?

05:03: WeeYin og yang. Satellit. Kina har i de seneste dage udsendt nøgletal, der fortæller en historie om, hvad der er galt med verdens næststørste økonomi.Paywall?

05:03: WeeKrudt og kugler kan trækkes i automaten. Satellit. Et amerikansk firma, der opstiller automater, vil gøre det lettere at få fat i ammunition på alle tider af døgnet.Paywall?

05:03: WeeSmutveje ind i EU. Satellit. Nye toldsatser på kinesiske elbiler kan få fabrikanterne til at rykke tættere på Europa.Paywall?

05:03: WeeLæserbreve. Paywall?

05:03: WeeKritik fra Kreml. Satellit. Ifølge Kreml går der en lige linje fra de amerikanske sanktioner mod Rusland til den kugle, som var centimeter fra at dræbe Donald Trump.Paywall?

05:02: WeeDaglig tømning. Kort nyt. Et nyt studie tyder på, at der er en forbindelse mellem generelt helbred, og hvor ofte man går på toilettet.Paywall?

05:02: WeeDrone på solferie. Kort nyt. Mikrodroner med egne solpaneler gør det muligt at flyve langt og længe.Paywall?

05:00: WeeHjernen i blød. Kort nyt. Et særligt stof i svampe blødgør hjernen. Derfor virker stoffet hallucinerende, og derfor kan det muligvis lindre lidelser som depression.Paywall?

05:00: WeeFormynderi. Kommentar. Sundhedsstyrelsen lyder mere som en forælder end forskning.Paywall?

18. juli 2024

05:00: WeeVølveprotest. Kommentar. Kritik er ikke lig med kvindehad, men en invitation til at tænke videre sammen.Paywall?

14. juli 2024

10:02: WeeJeg er desværre ikke den sidste turist i Europa. Kommentar. Overturisme er ved at smadre byer som Barcelona og Amsterdam. Hvordan undgår vi, at det samme sker for København? Paywall?

08:23: WeeMillimeter fra martyriet. Attentatforsøg mod Trump. Lørdag aften blev mange amerikaneres værste frygt til virkelighed.Paywall?

05:01: WeeEn kur mod uvished. Kort nyt. En ny computermodel kan forudsige fremtiden for demenspatienter.Paywall?

13. juli 2024

05:00: WeeLæserbreve. Debat. En håndfuld indlæg fra Weekendavisens læsere.Paywall?

05:00: WeeSyn for sagn. Kort nyt. I en frysetørret mammut har forskere fundet usædvanligt velbevaret dna, som viser, hvordan dyret <i>faktisk </i>så ud.Paywall?

12. juli 2024

12:36: WeeMageløst målorgie. EM – dag 29. EMs ti fedeste, smukkeste og mest virtuose scoringer.Paywall?

05:04: WeeStrudsemanøvren. Kommentar. Mange ældre befinder sig i et kognitivt limbo uden at erkende det. Er det bedst at se svækkelsen i øjnene, eller kan uvished være en velsignelse?Paywall?

05:04: WeeFlyvende flodheste. Falsificeret. Flodhesten kan virke tung og klodset, men nye videooptagelser viser, at flodheste i løb er så hurtige, at de helt slipper jorden.Paywall?

05:03: WeeLovlig doping. Kort nyt. Kosttilskud som kreatin og koffein kan virke præstationsfremmende, viser dansk studie, men kun hvis man bruger dem rigtigt.Paywall?

05:03: WeeJupiters nye plet. Falsificeret. Jupiters karakteristiske røde plet er ikke den samme som den, der blev observeret i 1665, konkluderer forskere.Paywall?

05:03: WeeKvantecomputer overhalet. Falsificeret. I 2019 hævdede Google at have opnået »quantum supremacy« med sin kvantecomputer Sycamore. Men siden har almindelige supercomputere overhalet kvantemaskinen.Paywall?

05:03: WeeKina på charmeoffensiv. Satellit. Beijing satser målbevidst på kampen om »hearts and minds« blandt verdens fattige lande, ifølge rapport fra tænketank med bånd til NATO.Paywall?

05:01: WeeKultur­­anbefalinger. A la carte. Ond historietime, whiskyvædet arbejderklassespleen og kampen om at regere Texas’ største renæssancefestival. Denne uges anbefaler er Mikka Tecza.Paywall?

05:00: WeeFælles fjender. Satellit. På topmødet skulle alliancen slå ring om Ukraine og beskyttes mod fire år mere med Donald Trump i Det Hvide Hus.Paywall?

05:00: WeeAlles ret. Kommentar. Retfærdighed er stadig mest for de rige.Paywall?

11. juli 2024

12:21: WeePalæstina på plads. Nørrebro. Den radikale politiker Christopher Røhl synes ikke, det er utidigt at hylde Palæstina med en navngiven plads i København, selvom et stort flertal af palæstinenserne tilsyneladende stadig støtter Hamas og terrorangrebet i Israel 7. oktober. Paywall?

10:45: WeeDet, man ikke dør af. Tour – dag 11. Jonas Vingegaard tog i går en af sine største sejre. Som Tour de France-rytter, som atlet og som menneske.Paywall?

10. juli 2024

17:50: WeeAverage Joe. Leder. Med ét viser det sig, at Joe ikke er spor almindelig. Han minder fuldkommen om dét, hans almindelighed skulle beskytte hele verden mod: Donald Trump.Paywall?

16:28: WeeTrump tager stilling til abort. Satellit. Donald Trump tager endelig stilling til abortspørgsmålet i et valgprogram, der blev offentliggjort i denne uge. Det er dårligt nyt for Demokraterne.Paywall?

15:53: WeeDe fem bedste bøger om skærmtiden. Bogligt begavet. Rister iPads vores børns hjerner? Weekendavisens nye litterære nyhedsbrev har udvalgt de fem bedste bøger om skærme og sociale medier.Paywall?

13:48: WeeNye øjne at se med. Fra arkivet. »Man vil jo gerne sætte sig spor.« I 2015 mødte Asker Hedegaard Boye billedmageren og performance-pioneren Kirsten Dehlholm til en samtale om at blive udfordret af ungdommen, om at finde syv dværge, om teatralske operasangere og om sit genresprængende teater, Hotel Pro Forma.Paywall?

9. juli 2024

12:03: WeeDe bedste podcast til sommeren. Anbefalinger. Guantanamo fortalt indefra, en genreudvidende livskrise og mysteriet om Leonard Bernsteins cigaretetui. Weekendavisens digitale redaktion præsenterer de (foreløbigt) bedste podcasts i 2024.Paywall?

8. juli 2024

04:00: WeeAI med et nordisk twist. 24 spørgsmål. Ekstraepisode med datalog Serge Belongie live fra Folkemødet.Paywall?

7. juli 2024

05:00: WeeNaturen er klam. Og grusom. Levned &amp; meninger. Midt i vores nyfundne naturbegejstring vil jeg bare minde om én ting ...Paywall?

6. juli 2024

05:00: WeeRobotselvmord. Sydkorea. Historien om robotten, der for nylig tog livet af sig selv, er gået verden rundt. Firmaet beroliger dog med, at den var dum som en dør og slet ikke stand til at tænke selvmordstanker.Paywall?

5. juli 2024

12:36: Wee»Hvem er Team Daniel?«. Pssst! Med <i>Bachelorette </i>er den samlende fjernsynsoplevelse tilbage.Paywall?

11:23: WeePrepping på dansk. Kommentar. I Danmark prepper vi, som vi tager på stadion. Men en ny virkelighed kræver også en ny virkelighedsopfattelse.Paywall?

05:02: WeeMiserable Myanmar. Satellit. Generalerne fumler sig frem i forsøget på at redde en økonomi, som de selv har smadret.Paywall?

05:02: WeeHolland får ny regering. Satellit. Hollænderne får ny firepartiregering ledet af tidligere efterretningschef. Paywall?

05:02: WeePatrioter for Europa. Satellit. Viktor Orbán har fundet nye politiske forbundsfæller i Europa.Paywall?

05:02: WeeDenisova-menneskets kødfulde diæt. Kort nyt. Denisova-mennesket tog for sig af dyrelivet på det tibetanske plateau, viser ny forskning.Paywall?

05:02: WeeKultur­anbefalinger. A la carte. Ny ep fra britisk kultpar, sommerkultur i Tisvildeleje og den bedste koncertfilm nogensinde. Denne uges anbefaler er Simon Ejbye Schmidt.Paywall?

05:01: WeeMyre-kirurgi. Kort nyt. Myrer behandler sårede kammerater og amputerer endda deres ødelagte lemmer.Paywall?

05:01: WeeMikrobenonsens. Falsificeret. Er der en sammenhæng mellem mikrober i kroppen og kræft? Et påstået gennembrud hviler tilsyneladende på et svagt grundlag.Paywall?

05:01: WeeLæserbreve. Paywall?

4. juli 2024

10:10: WeeHvis din mor var dronning .... Psst! Her er den kongelige dåbskjole, og der den kongelige gokart. På Amalienborgmuseet inviteres den besøgende til at spejle sig i kongens liv.Paywall?

3. juli 2024

15:29: WeeHvor blev det underlige af?. Kommentar. Engang var mit fjernsyn fyldt med vampyrer, aliens og dansende babyer.Paywall?

13:44: WeeKamp og kaos i den gamle verden. Avistid med Krasnik. USA, Frankrig og Storbritannien udgør det vestlige demokratis historiske fundament. I alle tre lande ryster jorden under de politiske systemer.Paywall?

2. juli 2024

11:30: WeeKong Trump. Analyse. Immuniteten fra højesteretten er endnu en gave til Donald Trump og et nyt lavpunkt i den polariserede valgkamp.Paywall?

1. juli 2024

04:18: WeeGlobal sex - Hvad sexarbejdere ved om kærlighed og kapitalisme. 24 spørgsmål. Sine Plambech er gæst i 24 spørgsmål til professoren live fra Folkemødet.Paywall?

30. juni 2024

13:54: WeeDet globale Instagram-ansigt. Kommentar. Alle har ret til et fedt ansigtsløft, men der er noget sygt over den måde, som alle forskelle udglattes og udviskes.Paywall?

12:13: WeeEt gråt lille land. EM – dag 17. Landstræner Hjulmand kan ikke tale sig fra et blegt og frygtsomt EM-togt. Paywall?

11:24: WeeStørrelsen på drømmen. Tour – dag 1. På første etape i sit sidste Tour de France fik Romain Bardet det hele til at gå op.Paywall?

05:01: Wee6 børn giver deres bedste ferietip. Guide. Frygt ikke lange dage i sommerhuset med rastløse unger: Weekendavisens børnepanel giver de bedste tips til ferieaktiviteter, børn godt gider at lave.Paywall?

29. juni 2024

23:58: WeeIngen vil savne os. EM – dag 16. Det føltes måske tæt, men det var det ikke: Sejrsløse Danmark er fortjent ude af EM.Paywall?

10:47: WeeVindøjet rastløshed. EM – dag 15. Et irriterende mellemspil for de største og en enestående mulighed for de mindste. Det er tid til ottendedelsfinalerne.Paywall?

28. juni 2024

15:06: WeePourquoi pas?. Avistid med Bennike. Hvor ekstremt er Marine Le Pens højreparti egentlig?Paywall?

12:15: WeeDagen ifølge Mads Staghøj. Fredag. Joe Bidens nedsmeltning, antisemitiske hadforbrydelser og Beckham på fisketur. Her er …Paywall?

05:02: WeeEU og Kina forhandler. Satellit. EU og Kina åbner for kompromis i strid om billige kinesiske elbiler.Paywall?

05:02: WeeHistorisk dag for Ukraine. Satellit. Ukraine begynder optagelsesforhandlinger med EU. Men der er lang vej at gå.Paywall?

05:01: WeeØ i balance. Kort nyt. Ny forskning afviser ideen om et økologisk kollaps på Påskeøen.Paywall?

05:01: WeeIgler på spring. Kort nyt. Igler kan hoppe. Det ligger nu endegyldigt fast.Paywall?

05:01: WeeØl, vin eller spiritus. Kort nyt. Nyt studie inddeler Europas alkoholkultur i seks typer. Danskere er først og fremmest øldrikkere.Paywall?

05:01: WeeEn hård sandhed om fiasko. Falsificeret. Så er det heller ikke bedre at fejle, viser nyt studie. Faktisk kan det være skadeligt, at vi er så sikre på, at andre lærer af deres nederlag, siger forskerne bag.Paywall?

05:01: WeeInspireret af virkelige hændelser. Falsificeret. Var det i virkeligheden en dinosaur, der gav inspiration til det ældgamle fabeldyr griffen?Paywall?

05:01: WeeKul på kredsløbet. Falsificeret. Verdens skove optager mere CO₂, end klimamodeller har regnet med, men holder til gengæld på det i kortere tid.Paywall?

05:01: WeeAgent eller ej. Spurgt. Ekko sætter fokus på Berlingskes kronikredaktør, Anne Sofie Allarp, i en artikel om »censur« og »meningsagenter«, som Israel angiveligt forsøger at rekruttere ved betalte rejser. Alligevel mener magasinets redaktør slet ikke, at Allarp er agent. Paywall?

27. juni 2024

11:39: WeeUlovlig betting på valget efterforskes. Satellit. Konservative kandidater og rådgivere tæt på den britiske premierminister, Rishi Sunak, har tilsyneladende spillet på, at han ville udskrive valg til afholdelse i juli.Paywall?

09:08: WeeDet, der venter i bjergene. Avistid. Pogacar eller Vingegaard? Nikolaj Arve og Brian Nygaard varmer op til årets Tour de France.Paywall?

26. juni 2024

16:07: WeeDe bedste bøger lige nu. Bogligt begavet. Islamisk broderskab, koreansk kvindekamp og et forsvar for sukret morgenmad. I Weekendavisens nye litterære nyhedsbrev har vi udvalgt tidens fem bedste bøger.Paywall?

12:18: WeeDagen ifølge Mads Staghøj. Onsdag. Julian Assange er fri, Ukraine er ufri, og smartphonen automatiserer vores indre liv. Her er …Paywall?

12:11: WeeKlam krig. Satellit. Det opfindsomme nordkoreanske regime sender balloner med affald og parasitter over grænsen mod syd.Paywall?

25. juni 2024

16:25: WeeHar litteraturen et kønsproblem?. Avistid med Bennike. Kvinder skriver om følelser, mænd skriver om verden. Er der noget galt med det?Paywall?