Wallnot

Twitter's logo med en syngende fuglWallnot som rss-feedFolkets Wallnot: stem på de bedste nyheder

Gratis nyheder uden betalingsmur fra danske aviser og medier

30. september 2022

20:12: WeeKvalt i tørklædet. Avistid. Tørklædet er ufrihed og undertrykkelse. At tage det af og brænde det er frihedskamp. »Men nu er kvindernes kamp blevet hele Irans,« siger filminstruktør Ali Abbasi, aktuel med en gyserfilm om mord på kvinder.Paywall?

29. september 2022

13:00: WeeForberedelser til det utænkelige. Atomkrig. Risikoen for brug af atomvåben i Ukrainekrigen er nu »ukomfortabelt stor«, advarer den amerikanske militærekspert Michael Kofman. Hvad kan få Putin til at tage det ultimative våben i anvendelse? Hvordan og hvornår vil det i så fald ske? Og hvad kan NATO-alliancen gøre, hvis det sker?Paywall?

28. september 2022

12:35: WeePundet i frit fald. Satellit. Den nye britiske regering har skabt økonomisk og politisk tumult, efter at pundet styrtdykkede som reaktion på dens plan om enorme skattelettelser finansieret ved låntagning. Paywall?

26. september 2022

09:47: WeeNedsunkne byer. Kort nyt. Hovedparten af verdens største kystbyer presses af markant landsænkning, hvor dele af byområdet synker i forhold til havoverfladen.Paywall?

07:00: WeePanum – medicinens glemte pioner. 24 spørgsmål til professoren. Epidemiolog Lone Simonsen og neuroforsker Albert Gjedde er gæster hos Lone Frank.Paywall?

23. september 2022

11:37: WeeDet koster livet. Avistid. Hvorfor er Bodil Jørgensen en magisk legoklods? Hvordan får Lars von Trier sjæle til at vibrere? Samtale om arbejdet med Riget: Exodus og det uadskillelige forhold mellem det gode og det onde.Paywall?

22. september 2022

20:00: WeeLille dreng. Vokseværk. Snart vil det vise sig, om jeg i et år har givet min søn indsprøjtninger med potentielt livsforandrende medicin eller fyldt ham med postevand.Paywall?

17:20: WeeHårets frihed. Leder. Demonstrationerne mod det iranske regimes hijablov er en modig påmindelse om, at sløret ikke blot er det stykke ubetydelige stof, det af og til affejes som. Det er et tonstungt, kvælende symbol på den islamiske undertrykkelse.Paywall?

08:00: WeeHijabpatruljen . Satellit. Irans moralpoliti fastholder, at den nu afdøde Mahsa Amini fik et hjertestop under »oplæring« i hijab-regler. Forældrene kalder det mord. Paywall?

18. september 2022

22:35: WeeEr stive blodkar nøglen til hjernesygdomme?. 24 spørgsmål classic. Fysiolog Leif Østergaard er gæst hos Lone Frank.Paywall?

17. september 2022

09:32: WeeBjerget, der fødte en mus. FE-sagen. I betragtning af hvor store kanoner, der hidtil er blevet kørt i stilling mod Lars Findsen, er det påfaldende, at tre forhold i den oprindelige sigtelse nu er droppet, og at andre ikke længere henføres under den skrappe § 109.Paywall?

15. september 2022

23:43: WeeKan man adskille politikeren fra mennesket?. Avistid. Hvor meget skal vi blande os i Søren Papes privatliv? Martin Krasnik spørger Arne Hardis og forfatterne bag en ny bog om den konservative statsministerkandidat.Paywall?

19:19: WeeDøden over Atlanten. Pandemi. På tværs af Atlanten er søfugle ramt af fugleinfluenzaen H5N1. På Færøerne dør suler og storkjover i tusindvis, og ingen ved, hvornår det stopper.Paywall?

18:11: WeeTil psykolog hos Sylvester Stallone. Udfrielse. »Min yndlingsfilm? Det tror jeg er den allerførste <i>Rambo</i>.« Statsminister Mette Frederiksen har slået mit indre kompas ud af kurs.Paywall?

14. september 2022

16:33: WeeAt slå til Søren. Leder. Søren Papes kærlighedsliv blev valgkampens hovedtema, indtil han lod sig skille. Historien handler om lige præcis dét, der er galt med vores politiske offentlighed.Paywall?

16:00: WeePaddington og dronning Elizabeth . Satellit. Sørgende briter har efterladt Paddington-bamser og marmelade i Londons Green Park til minde om dronning Elizabeth. Under sit regeringsjubilæum overraskede hun nemlig nationen ved at indspille en tv-sketch med bjørnen. Paywall?

15:08: WeeNår en kjole ikke bare er en kjole. Kommentar. I sidste weekend havde Helle Thorning-Schmidt et Hester Prynne-øjeblik. Paywall?

13. september 2022

17:20: WeeLivet er fantastisk. Frihed. Niels Frantzen fra Svendborg blev kidnappet af FARC, da han turede rundt på deres bjerg i Colombia. Han sad bundet i hytter og hønsehuse i fem måneder og troede, han skulle dø. Men, siger han: »De rigtige gidsler er dem, der træller rundt hjemme i regnvejret.«Paywall?

12. september 2022

12:20: WeeTilbage til Babylon. 24 spørgsmål rejser ud. Lone Frank besøger assyriolog Sophus Helle i Berlin.Paywall?

9. september 2022

18:54: WeeFarvel til godheden. Avistid. Svenskerne ser sig selv som gode og moralske. Valget på søndag stiller spørgsmålstegn ved hele det svenske selvbillede.Paywall?

8. september 2022

20:35: WeeVinteren kommer. Leder. De høje energipriser er kun symptomet på det virkelige problem: mangel på gas. Det vil splitte Europa og svække fronten mod Rusland. Der er ingen grund til at vente på kulden. Der er brug for store fælles beslutninger, og rationeringer bør allerede indføres nu. Paywall?

20:30: WeeProvokerende priser. Prisparanoia. Er man til grin, når man betaler 28 kroner for en pakke smør? Ny forskning afslører en udbredt skepsis over for de frie markedskræfter, og det kan blive et samfundsproblem.Paywall?

20:30: WeeBondefangeri. Æt. For politikerne er det aldrig for sent at få en hård barndom. Helst på en gård. Paywall?

20:25: WeeAmerikas efterår. Borgerkrig. Op til midtvejsvalget er amerikanerne begyndt at bruge et ord, der vækker både traumer og voldsfantasier. Vi kørte til Canada for at møde den oprindelige alarmist.Paywall?

20:05: Wee9.800 milliarder kroner-spørgsmålet. Afregning. Polen stiller krav om kæmpebeløb i erstatning fra Tyskland begrundet i polakkernes økonomiske tab under Anden Verdenskrig. Har kravet nogen gang på jorden? Og hvorfor stilles det netop nu?Paywall?

13:00: WeeOffensiv på flere fronter. Satellit. Den seneste halvanden uge har været fremragende for ukrainske styrker, der har angrebet russiske besættere i både Syd- og Østukraine.Paywall?

7. september 2022

17:00: WeeØget modstand mod sanktioner. Satellit. Krav om en revurdering af sanktionerne mod Rusland vokser i takt med de stigende el- og gaspriser.Paywall?

13:00: WeeTohjulet vrede over p-afgift. Satellit. Paris har indført betalingsparkering for motorcykler og scootere – det rammer de laveste indkomstgrupper, der pendler til hovedstaden, og kan ende i store demonstrationer.Paywall?

5. september 2022

08:20: WeeBaby med styresystem. 24 spørgsmål classic. Psykolog Lotte Thomsen er gæst hos Lone Frank.Paywall?

2. september 2022

13:55: WeeDenne uge på Weekendavisen. Nyhedsbrev. Kom godt ind i weekenden med Weekendavisens ugentlige nyhedsbrev.Paywall?

1. september 2022

20:50: WeeÆresgæst i eget klubhus . Bistand. Hvorfor afviser Morten Messerschmidt sin åbenlyse tilknytning til en ny erhvervsforening, der samler midler ind til Dansk Folkeparti? Paywall?

20:41: WeeDunkel velgørenhed. Gadebørn. Tidligere udsendte i en dansk ngo i Indien beretter om falske indsamlingskampagner, indsmugling af store kontantbeløb og usunde mængder antibiotika til små børn. Stifter Pia Lindell Qwist erkender fejl, men afviser svindel.Paywall?

18:19: WeeTi år med Tinder. Avistid. Afslører Tinder, hvordan vi virkelig er? Eller har datingappen ændret den måde, vi jagter kærligheden på?Paywall?

31. august 2022

16:50: WeeScholz har skuffet . Satellit. Den tyske regering har fået de dårligste tilfredshedsvurderinger, siden den tiltrådte i begyndelsen af ​​december. Kun hver fjerde tysker er tilfreds med kansler Scholz, som klandres for svag kommunikation, manglende lederskab og tøven i Ukraine.Paywall?

29. august 2022

07:00: WeeBiernes hemmelighed. 24 spørgsmål rejser ud. Lone Frank besøger videnskabshistoriker Christoffer Basse Eriksen på Humboldt Universitet i Berlin.Paywall?

26. august 2022

16:36: WeeHvad Mette gør…. Avistid. Hardis og Mortensen diskuterer statsministerens stædighed: Er den problemet eller løsningen for regeringen frem mod valget?Paywall?

25. august 2022

20:10: WeeI fars fodspor. Venstrekrise. Jakob Ellemann-Jensen står til et valgresultat lige så ringe som Uffe Ellemann-Jensens i 1987. Nu som dengang er det spændet mellem storbyens fortov og den jyske muld, der er krisens baggrund. Paywall?

20:04: WeePutins nukleare fristelse. Eskalering. Hvad skal der til, før en stadig mere presset præsident Putin beslutter sig for at bruge et »begrænset« taktisk atomvåben i Ukraine? Udsigt til et ydmygende nederlag? Mistet kontrol med Donbas og Krim? Eksperterne er uenige – men »det nukleare tabu er brudt«. Paywall?

18:48: WeeSød søvn. Kort nyt. Et hold amerikanske forskere har undersøgt sammenhængen mellem søvn og graden af generøsitet og empati.Paywall?

23. august 2022

18:10: WeeBænkevarmer. Nyhedsbrev. Bliv klogere på fodbolden i selskab med Weekendavisens mangeårige fodboldskribent Asker Hedegaard Boye.Paywall?

19. august 2022

16:51: WeeNynne ville være dreng. Avistid. »Jeg var meget ked af at være pige. Men det ville have været forfærdeligt, hvis det havde været en reel mulighed for mig at skifte køn.« Paywall?

18. august 2022

20:00: WeeBlokdyr. Fatamorgana. Flere partier drømmer om en regering over midten, men måske er det i virkeligheden den forhadte blokpolitik, som er nøglen til det brede samarbejde. Paywall?

20:00: WeeTyskerne venter sig det værste. Energikrise. Hjælpeorganisationer advarer om en forestående »Hunger-Winter«, hvor ældre, der ikke har råd til at opvarme deres bolig, må søge tilflugt i byens varmestuer. Økonomer advarer om massearbejdsløshed, fordi virksomhederne må indstille produktionen på grund af energimangel. Men måske er dommedagsscenarierne trukket for hårdt op.Paywall?

09:00: WeeRusland jagter britisk spionfly. Satellit. Det er ikke kun russerne, der trænger ind i de vestlige landes luftrum. Det omvendte forekommer også.Paywall?

17. august 2022

12:26: WeeUng og ledig i Kina. Satellit. Hver femte unge kineser er arbejdsløs. Det kan underminere kommunistpartiets legitimitet.Paywall?

15. august 2022

07:00: WeeDet gamle testamente stinker. 24 spørgsmål rejser ud. Lone Frank er taget til Oslo for at møde religionsforsker Anna Kathrine de Hemmer Gudme, der fortæller om Det gamle testamente.Paywall?

13. august 2022

11:09: WeeUSA er ved at gå under. Avistid. »Det følelseslandskab man bevæger sig rundt i, er skyld, skam, vrede og opgivelse«. Martin Krasnik taler med seniorforsker Vibeke Schou Tjalve om det polarisered USA. Paywall?

11. august 2022

20:00: WeeAnerkendelse fra Amnesty. Informationskrig. Amnesty Internationals rapport om Ukraines brud på folkeretten lyder som et ekko af Vladimir Putins forsvarsministerium og bliver derfor set som »et gennembrud« for russisk propaganda.Paywall?

17:53: WeeBureaukraterne kommer. Borgerfjernt. Administrationen på rådhusene vokser. Siden kommunalreformen er antallet af akademikere steget med 86 procent. Imens er der blevet færre skolelærere, pædagoger og sosu’er.Paywall?

16:49: WeeSumpen på midten. Leder. Midten af dansk politik har skabt en fortælling om den store forløsning; et opgør med politik, som vi kender det. Det udtrykker en fatal mangel på forståelse for selve guldet i vores politiske kultur: Samarbejdet mellem pragmatikere og idealister.Paywall?

16:05: WeeHøjt spil. Åreladning. FC Barcelona balancerer på randen af konkurs. Storklubbens kvaler viser topfodboldens spinkle balancegang mellem succes og kaos.Paywall?

9. august 2022

16:12: WeeEt værre hundeliv. Civilisation. »Der er nok en stor andel af vores hunde, der lider lidt i stilhed,« siger dyreadfærdsforsker. Den moderne hund er ofte spærret inde en hel dag og har sjældent et privatliv.Paywall?

8. august 2022

07:00: WeeHvad sker der, psykopat?. 24 spørgsmål classic. Vi ved ikke, hvordan eller hvornår psykopaters hjerner ændrer sig. Og allermindst ved vi om de hverdagspsykopater, som går rundt blandt os. Chefpsykolog Tine Wøbbe er gæst hos Lone Frank.Paywall?

4. august 2022

20:50: WeeStramt nok . Dansk. Er den hårde udlændingepolitik stadig en vindersag?Paywall?

20:15: WeeStrategisk tydelighed . Leder. I 50 år har den strategiske tvetydighed rådet i forholdet til Kina og Taiwan. Nancy Pelosis besøg er et vigtigt signal om, at den tid nu er forbi.Paywall?

20:10: WeeDe andres liv. Kamæleon. »Det er et held for mig som skuespiller, at jeg aldrig formåede at udvikle én nogenlunde fast og defineret form for personlighed,« fortæller Josephine Park. Weekendavisen har mødt den 35-årige, fremadstormende stjerne.Paywall?

20:05: WeeKunstens intelligens. Mønstergenkendelse. Billedgeneratoren DALL-E 2 har potentiale til at ændre vores forhold til kreativitet, traditioner og kunstig intelligens. Gør den kunsten så grænseløs, at den bliver til noget andet end kunst?Paywall?

20:01: WeeNaturens dom. Kausalitetsknæk. Er dansk CO₂-udledning årsag til høje temperaturer i Portugal? Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol skal vurdere, om beskyttelse mod klimaforandringer i en moderne verden er en menneskeret.Paywall?

20:00: WeeFür den fede. Kommentar. Tysklands legalisering af cannabis vil forstærke den skæve dansk-tyske grænsehandel. Et vigtigt debatemne for den danske valgkamp.Paywall?

19:17: WeeHollywood i farver. Læserbrev. En artikel i Weekendavisen bagatelliserer det reelle pres, som Hollywood står over for i forhold til race, diversitet, adgang og inklusion.Paywall?

08:00: WeeBestialsk vold stjæler billedet. Satellit. Efter nye videoer med russisk fangemishandling kalder præsident Zelenskyjs rådgiver Rusland for »et land af kannibaler, der nyder tortur og mord«. De russiske myndigheder nægter konsekvent, at man har været involveret i krigsforbrydelser.Paywall?

1. august 2022

06:30: WeeKortslutter vores dataspor demokratiet?. 24 spørgsmål rejser ud. Lone Frank er taget til London for at møde retoriker Jens Koed Madsen, der fortæller om microtargeting. Paywall?

28. juli 2022

20:00: WeeStilhed efter normstormen. Seksualitet. Den omdiskuterede forening Normstormerne udløser tøven blandt socialdemokrater, der før advarede mod identitetspolitik.Paywall?

27. juli 2022

15:22: WeeCannabis-kandidaten . Satellit. I Kenya lover en kontroversiel præsidentkandidat at skabe et økonomisk eventyr på cannabis og hyænetestikler.Paywall?

25. juli 2022

10:24: WeeLeverer videnskaben sandheden – og til hvem?. 24 spørgsmål til professoren. De spørgsmål stiller Lone Frank til astronom Anja C. Andersen, pandemiforsker Lone Simonsen og filosof Klemens Kappel.Paywall?

20. juli 2022

13:00: WeeTung partiransagelse . Satellit. Sverigedemokraternas egen hvidbog bekræfter brun fortid. »Man får næsten lidt ondt i maven af at læse det,« udtaler Sverigedemokraternas egen chefideolog.Paywall?

18. juli 2022

06:50: WeeHvad trusselsbeskeder egentlig siger. 24 spørgsmål til professoren. Sprogforsker Tanya Karoli Christensen og Lone Frank live fra Folkemødet.Paywall?

14. juli 2022

16:30: WeeKongehus eller missionshus?. Missionshus. Farvel til ECCO og Herlufsholm. Kongehuset vil være moralsk, men er det en farbar vej? Næppe. Paywall?

11. juli 2022

07:00: WeeHvad massegraven gemte. 24 spørgsmål classic. Biolog Morten Erik Allentoft er gæst hos Lone Frank.Paywall?

7. juli 2022

20:00: WeeKitlernes retræte . Personaleflugt. Hver anden opslåede stilling til sygeplejersker bliver ikke besat. Manglen på de vitale frontmedarbejdere rammer sygehusene – og patienterne – hårdt. Paywall?

20:00: WeeSlaget om Slangeøen. Strategisk. Ukraine har bombet russerne væk fra den myteomspundne Slangeø i Sortehavet. Det gør landsættelsen af russiske styrker ved Odesa langt sværere og giver mulighed for at bryde den russiske blokade af ukrainske havnebyer. Måske. Paywall?

20:00: WeeGrimme mennesker gør sig umage. Forfører. Tv er forførelse, siger Adrian Lloyd Hughes, en selverklæret grimling med en forvokset selvtillid. Men hvor meget sætter han egentlig sig selv på spil?Paywall?

5. juli 2022

15:57: WeeIch bin kein Berliner. Tysk-russisk. »Gazprom er som en blæksprutte, der bredte sine metatakler, sine metastaser, ud i næsten ethvert hjørne af den tyske dagligdag – fra sportens og kulturens verden til industrien og den politiske verden,« siger berlinerforfatteren Wladimir Kaminer, der ser ekskansler Gerhard Schröder som et korrupt symbol på Tyskland.Paywall?

15:42: WeeEn ny ladning Røverhistorier. Intermezzo. I løbet af sommeren udgiver vi en række bonusepisoder af podcastserien Røverhistorier om den italienske mafia. De handler om kvindernes rolle og om sønner, der betaler prisen for deres fædres valg.Paywall?

4. juli 2022

15:40: WeeI den radikale saks. Mandag Mortensen. Sofie Carsten Nielsen har reelt udskrevet valget, og socialdemokraterne er lige der, hvor de ikke vil være.Paywall?

11:38: WeeØjnene der ser. Tour – dag 4. I det mindste kan vi ikke klage over, at det bedste stadigvæk venter forude. Paywall?

07:00: WeeHvordan verdensøkonomien klarer den perfekte storm. 24 spørgsmål til professoren. Fra Folkemødet 2022 fortæller økonom Philipp Schröder om inflation og usikkerhed i verdensøkonomien.Paywall?

3. juli 2022

12:19: WeeJeg så Otazu på fortovet i Nyborg. Tour – dag 3. Alle ser hinanden hen over året i de samme lufthavne, på hotellerne og inde i feltet til selve cykelløbet. Cykelsporten føles af og til som en familie.Paywall?

2. juli 2022

12:15: WeeSejtrækkerens sejr. Tour – dag 2. En favoritsejr havde måske været et mere passende resultat for nogle, men når en hårdtarbejdende holdslider vinder, er der meget mere at glæde sig over.Paywall?

1. juli 2022

12:15: WeeDe danske vinkler. Tour – dag 1. Tour de France-feltet har lånt vores veje til at skrive en historie, der varer meget længere end den maling, danskerne har udsmykket dem med.Paywall?